Kartonnen koffiebekers
Product for Product

Product for Product

Kartonnen koffiebekers op kantoor

Kartonnen koffiebekers kennen we allemaal. Deze koffiebekers zijn bijna op alle plekken terug te vinden. Denk aan kantoren, treinstations, sportscholen en je lokale supermarkt. Kartonnen koffiebekers zijn kleine bekers van meestal 100 milliliter tot een halve liter en zijn meestal vervaardigd uit 95% papier en 5% plastic. Het gebruikte papier voor deze koffiebekers kan nieuw of gerecycled papier zijn.

 

Hoe werd er vroeger koffie gedronken op kantoor?

Nog niet zo heel lang geleden kwamen kantinemedewerkers koffie langsbrengen bij medewerkers aan het bureau. Werknemers werden gedurende de dag voorzien van een heerlijke kop koffie of thee dat geserveerd werd in mokken gemaakt van plastic, aardewerk, glas of keramiek. Aan het einde van de werkdag kwamen kantinemedewerkers langs alle bureaus, om alle gebruikte koffiemokken te verzamelen en klaar te maken voor de afwas.

Wat is er door de jaren heen veranderd?

In de loop der jaren zijn bedrijven afgestapt van kantinemedewerkers die koffie en thee langsbrengen bij werknemers. De kosten van deze kantinemedewerkers werden steeds vaker te hoog gevonden en zeker kleine bedrijven konden het zich niet langer permitteren. Ook het water- en energieverbruik dat bespaard werd op de vaatwasser was aanzienlijk te merken in de cijfers. Ook werd het vaak irritant gevonden dat medewerkers gebruikte koffiemokken lieten rondslingeren. Hierdoor gingen bedrijven over naar kartonnen koffiebekers en zijn de koffiejuffen sindsdien verledentijd.

Tegenwoordig moeten medewerkers wanneer ze behoefte hebben aan een kopje koffie of thee de werkplek verlaten om bij een automaat in te schenken. Kartonnen koffiebekers zijn na gebruik eenvoudig te deponeren, waardoor medewerkers dit niet laten rondslingeren op de bureaus. Alhoewel dit een oplossing biedt tegen het opruimen van herbruikbare koffiebekers, pleiten diverse organisaties en belanghebbenden er al jaren voor dat het gebruik van kartonnen koffiebekers teruggedrongen moet worden.

 

Kartonnen koffiebekers

Hoe ga ik dan wel verantwoordelijk om met kartonnen koffiebekers op kantoor?

Onderzoek vanuit levenscyclusanalyse (LCA) in opdracht van de European Paper Packaging Alliance (EPPA) heeft uitgewezen, dat het gebruik van kartonnen koffiebekers niet schadelijk is voor het milieu. In tegenstelling tot herbruikbare koffiebekers, zijn kartonnen koffiebekers wél volledig recyclebaar tot nieuwe producten, mits het op de juiste manier wordt verzameld. In ons assortiment aan kartonnen koffiebekers, vind je diverse soorten. Zo hebben wij koffiebekers met onze eigen bedrukking, onbedrukte, voorbedrukte en biologische koffiebekers. Ook voor het verzamelen van kartonnen koffiebekers bieden wij een breed assortiment aan afvalscheidingsstations. Op deze manier worden de koffiebekers apart verzameld en op een duurzame manier gerecycled. Zo maken wij de circulaire cirkel helemaal rond voor jou!

Wil je toch helemaal van de kartonnen koffiebekers af, omdat je bijvoorbeeld een klein bedrijf hebt met minder dan 20 medewerkers? Ook dat is mogelijk. Binnen ons assortiment vindt je de herbruikbare koffiebekers van Circular&Co. Deze herbruikbare koffiebekers zijn geproduceerd uit gerecyclede koffiebekers en hebben een levensduur van maar liefst 10 jaar! Zo heeft iedere medewerker zijn eigen beker, die niet alleen op kantoor gebruikt kan worden, maar ook thuis of onderweg. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat er minder kartonnen koffiebekers in de omloop zijn op kantoor.

Hoe ziet de toekomst van kartonnen koffiebekers eruit?

Door de zogeheten Single Use Paper richtlijn zullen er veranderingen komen wat betreft wegwerp artikelen. Zo moeten plastic en kartonnen drinkbekers per 3 juli jl. worden voorzien van een verplichte SUP-markering. Lees hier meer over de SUP-maatregelen.

Klaar voor de circulaire start?

Onze missie is om kantoren 100% circulair te maken. We nemen je graag mee op deze reis met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten. Klaar om te starten? Vul de circulaire scan online in of boek een tijdstip dat wij bij je langskomen.