Wij recyclen GFT afval tot

Organisch afval recyclen

 

Organisch afval bestaat allang niet meer alleen uit GFT afvalstroom, maar ook uit andere specifieke stromingen zoals sinaasappelschillen, appelrestanten en restafval van champignons en suikerriet. De voedselketen heeft al jaren grote impact op het milieu. Wij proberen deze impact te reduceren door circulair met deze stromingen om te gaan en te recyclen naar nieuwe grondstoffen. Van deze nieuwe grondstoffen worden circulaire producten gemaakt. Een lekker ruikende handspray met frisse orange geur, gemaakt van sinaasappelschillen die anders waren weggegooid. Of een luxe, duurzame laptop sleeve van appelrestanten. Deze circulaire producten kunnen gebruikt worden in algemene ruimtes of als een duurzame cadeau worden gegeven aan werknemers, zakenrelaties en bezoekers.

GFT afval recyclen

 

Zie jij als horecaonderneming, bedrijfsrestaurant of kantoor elke dag nog veel etensresten in de afvalbak belanden? Maak de duurzame stap om circulair met je GFT afvalstroom om te gaan. Wij zorgen dat het gerecycled wordt naar compost. Daarnaast levert het voor de verwerking van compost nog 1/3 deel biogas op, dat als groene energiebron wordt ingezet. Dubbel keer zo duurzaam dus!

Mensen denken vaak dat ze niet veel restafval van GFT hebben, omdat het weinig volume heeft in vergelijking met bijvoorbeeld plastic. Toch bestaat 32% van je restafval uit GFT en etensresten. Dus het is zeker de moeite waard om als onderneming ook deze stroming te scheiden en te recyclen voor nieuwe grondstoffen.

GFT-en-etensresten-afval-recyclen
  • Van afval naar nieuw product

  • Fruit

  • Losse thee

  • Gekookt keukenafval

  • Etensresten

  • Bloemen en bladeren uit de tuin

  • Klein snoeiafval

In 4 stappen circulair met je GFT afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het GFT (organisch) afval goed scheidt van ander afval. Want dan pas kunnen we het recyclen! Wij hebben hier speciale afvalscheidingsstations die goed afsluiten voor in openbare ruimtes.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Milieuvriendelijke wagens halen het GFT (organisch) afval bij jouw organisatie op en brengen het naar een verwerkingslocatie.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

Bij de verwerkingslocatie wordt je GFT (organisch) afval verwerkt naar nieuwe grondstoffen.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Als organisatie draag jij nu je steentje bij aan de circulaire economie en wordt er van het organisch afval de onderstaande nieuwe producten gemaakt.

Wil je ook graag het compost gebruiken voor je onderneming? Vraag dan bij ons een offerte aan!

Circulaire producten gemaakt van organische stromingen

unwaste-handdesinfectie

Antibacteriële handspray

Ben jij ook gek op sinaasappelgeur? Wij maken circulaire producten van sinaasappelschillen, namelijk zeepblokken, vloeibare zeep en antibacteriële handspray.

eco-cooler

Wijnkoeler

Er is zelfs iets te maken van mycelium en lokaal geproduceerd hennepafval, oftwel champignons. Namelijk een wijnkoeler!

apple-leather-laptopsleeve

Laptop sleeve

Van appelrestanten maken wij luxe etuis, laptop sleeve en sleutelhangers in trendy kleuren!

250 x 250 px (1)

Waterfles

Een gerecyclede waterfles, gemaakt van suikerriet afval. Geschikt voor elke werknemer als duurzaam initiatief!

Onze circulaire communityleden

Door het recyclen van een volle afvalbak behaal je de volgende besparingen!

Warmte voor
0
huidhouden per dag

0

Kilogram compost
Klaar voor de circulaire start?

Gratis circulaire scan

Aan de afvalkant van de circulaire cirkel kan vaak meer dan men denkt of veel efficiënter. Wij zijn al ruim 70 jaar expert op het gebied van afvalstromen inzamelen als onderdeel van een circulaire cirkel. Wij gaan 100% voor de circulaire economie en nemen jou graag mee in deze wondere wereld met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten.

Je kunt een online circulaire scan doen door een simpele vragenlijst in te vullen of wanneer je liever een vriendelijk gezicht wil zien komen we graag vrijblijvend bij je langs.

Offerte aanvragen

Ben je zelf al gestart met een inventarisatie en weet je al welke afvalstromen je circulair wilt maken binnen jouw onderneming? Laat het ons weten en wij maken een offerte op maat.

Naast een offerte voor de afvoer van je afval willen we graag de cirkel samen met jou rondmaken, dus we doen je ook graag meteen een vrijblijvend voorstel voor circulaire producten die van je afval worden gemaakt.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aan via onderstaande knop.