Wij recyclen glas naar

Glas recyclen

 

Ongeveer 71% van het glas afval vindt zijn weg terug om gerecycled of hergebruikt te worden. Zo wordt een glazen statiegeld fles die je terug brengt naar de supermarkt zo'n 10 à 30 keer opnieuw gevuld! Uiteraard worden deze flessen eerst goed gereinigd. Glas afval in de vorm van scherven zijn voor 100% in te zetten voor productie van nieuw glas. Maar glas afval is ook goed te recyclen tot nieuwe circulaire producten. Weten hoe dat in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over.

Onze circulaire producten

 

Van oude wijnflessen maken wij glazen, herbruikbare flessen, kaarsenhouders en zelfs lampen! De wijnflessen die wij gebruiken worden 'gered' voordat ze worden weggegooid in de glasbak waardoor ze in het geheel hergebruikt kunnen worden en een tweede leven krijgen.

glas-afval-recyclen
  • Van afval naar nieuw product

  • Glazen flessen

  • Potjes van drank, eten & cosmetica

In 4 stappen circulair met je glas afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1

De eerste stap is dat je als organisatie het glas goed scheidt van ander afval, want dan pas kunnen we het recyclen! Wij hebben hier speciale afvalscheidingsstations voor dat scheiden nog makkelijker maakt. Het beste is om naast je glas van afval gescheiden te houden ook de verschillende kleuren glas apart in te zamelen.

afval-recyclen

Stap 2

Na het gescheiden inzamelen zorgen wij ervoor dat het glas naar afvalrecycling bedrijven wordt gebracht. Deksels, doppen, kurken en etiketten worden vervolgens met een magneet en een luchtstroom uit het glas afval gehaald, zo hou je een schone afvalstroom over. Het glas wordt hierna gesorteerd op kleur en in kleine scherven gebroken.

circulaire-producten-produceren

Stap 3

Wanneer jouw glas is gerecycled naar een nieuwe grondstof, gaat het naar verschillende fabrieken die er nieuwe glazen producten van maken. In de fabriek wordt het glas in hete ovens verhit tot de scherven smelten en vloeibaar worden. Dit vloeibare glas wordt in verschillende mallen gegoten waardoor er nieuwe producten ontstaan.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4

Jij als organisatie koopt circulaire producten in om die vervolgens weer opnieuw te scheiden, hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond!

Je had vast niet gedacht dat dit allemaal mogelijk was met een simpel glazen flesje of bakje!

Circulaire producten gemaakt van jouw glas

Fles-gemaakt-van-gerecycled-glas

Flessen

Deze flessen zijn gemaakt van gerecyclede wijnflessen

kaars-houder-gemaakt-van-gerecycled-glas

Kaarsenhouder

Van een oude wijnfles tot glazenhouder

Beker-gemaakt-van-gerecycled-glas

Bekers

Voor een longdrink, whiskey of een glas water, wij hebben in elk formaat een beker

lampen-gemaakt-van-gerecycled-glas

Lampen

Een mooie lamp waar nog goed te zien is dat het voorheen een wijnfles was

Onze circulaire communityleden

Door het recyclen van glas behaal je de volgende besparingen!

In Nederland wordt
%
van het gebruikte glas gerecyceld
%
Energie wordt er bespaard door gerecycled glas te gebruiken
"Nieuw" glas bestaat voor 50% tot
%
uit gerecycled glas
Klaar voor de circulaire start?

Gratis circulaire scan

Aan de afvalkant van de circulaire cirkel kan vaak meer dan men denkt of veel efficiënter. Wij zijn al ruim 70 jaar expert op het gebied van afvalstromen inzamelen als onderdeel van een circulaire cirkel. Wij gaan 100% voor de circulaire economie en nemen jou graag mee in deze wondere wereld met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten.

Je kunt een online circulaire scan doen door een simpele vragenlijst in te vullen of wanneer je liever een vriendelijk gezicht wil zien komen we graag vrijblijvend bij je langs.

Offerte aanvragen

Ben je zelf al gestart met een inventarisatie en weet je al welke afvalstromen je circulair wilt maken binnen jouw onderneming? Laat het ons weten en wij maken een offerte op maat.

Naast een offerte voor de afvoer van je afval willen we graag de cirkel samen met jou rondmaken, dus we doen je ook graag meteen een vrijblijvend voorstel voor circulaire producten die van je afval worden gemaakt.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aan via onderstaande knop.