Wij recyclen karton tot

Karton recyclen

 

Karton is voor 100% te recyclen en daarom voor ons een waardevolle grondstof voor nieuwe circulaire producten. Wij maken er niet alleen nieuw karton van, maar ook nog zoveel andere duurzame producten als een Wikkelhouse, scheidingswanden, prullenbakken, laptopstandaarden en dagelijkse kantoorbenodigdheden. Maar hiervoor hebben we natuurlijk wel jouw afval nodig! Wij zorgen dat het afval wordt opgehaald, gerecycled en bieden de nieuwe circulaire producten ervoor terug.

Wikkelhouse

 

Een unique modulair concept waarmee je een (vakantie)woning, kantoorpand of showroom kan creëren op een zelfaangewezen plek. Een Wikkelhouse wordt gemaakt van jouw kartonafval in combinatie met hout. De woning bestaat uit individuele standaardsegmenten die eenvoudig worden gekoppeld met verborgen verbindingen. Bovendien kunnen de segmenten steeds opnieuw worden hergebruikt en zijn ze 100% recyclebaar. Wikkelhouse voldoet aan de gestelde criteria voor een tijdelijke of permanente huisvesting.

papier-afval-recyclen
  • Van afval naar nieuw product

  • Golfkarton

  • Massief karton

  • Vormkarton

  • Vouwkarton

  • Drankverpakking (PMD afval)

In 4 stappen circulair met je karton afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het karton goed scheidt van ander afval. Wij hebben hier speciale afvalscheidingsstations voor dat scheiden nog makkelijker maakt. De afvalstroom drankverpakking kan ook als PMD (plastic, metaalverpakkingen en drankkartons) ingezameld worden.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Milieuvriendelijke wagens halen het karton bij jouw organisatie op en brengen het naar een verwerkingslocatie. Daar wordt van het karton eventuele vervuiling verwijderd. Daarna wordt de stroming naar de papierfabriek gebracht waar het tot grondstof wordt verwerkt.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

Wanneer jouw karton is gerecycled naar een nieuwe grondstof, gaat het naar verschillende fabrieken die er nieuwe kartonnen producten van maken.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Als organisatie koop je de nieuwe circulaire producten in om die vervolgens later na de levensduur weer opnieuw te scheiden. Deze afvalstroom wordt dan ook weer opnieuw opgehaald en gerecycled door ons. Hiermee maak je als bedrijf de circulaire cirkel rond!

Circulaire producten gemaakt van jouw kartonafval

kantoorartikelen-gemaakt-van-karton

Kantoorbenodigdheden

Creëer een duurzame werkplek door kartonnen scheidingswanden, prullenbakken en laptop standaarden te plaatsen.

wikkelhouse

Wikkelhouse

Eigentijds kantoor of showroom? Wikkelhouse is een unique concept, gemaakt van duurzame materialen.

gerecyclede-pennen

Pennen

Gerecyclede pennen gemaakt van melkkarton en kartonafval.

Tork-dispenser

Hygiëne papier

Gerecycled toiletpapier, gerecyclede handdoekjes en gerecyclede poetsdoekrollen voor in de algemene ruimtes in jouw organisatie.

gerecyclede-verpakkingsdozen

Verpakkingen & dozen

Gerecyclede verpakkingen en kartonnen dozen voor verzending, dozen voor kerstpakketten en papieren tassen.

gerecycled-printpapier

Printpapier

Gerecycled printpapier in allerlei wittinten, van de gerecyclede look (CIE 85) tot spierwit (CIE 150).

gerecyclede-ordners

Ordners

Ordners in verschillende kleuren, maten en zelfs waterafstotend.

gerecyclede-notitieboek

Papierwaren

Gerecyclede schrijf- en notitieblokken in diverse maten en papiergewichten, mappen en boeken.

Door het recyclen van karton behaal je de volgende besparingen!

0
Bomen

0

Kilogram CO2

0

Liter water

0

kWh Energie

Onze circulaire communityleden

Klaar voor de circulaire start?

Gratis circulaire scan

Aan de afvalkant van de circulaire cirkel kan vaak meer dan men denkt of veel efficiënter. Wij zijn al ruim 70 jaar expert op het gebied van afvalstromen inzamelen als onderdeel van een circulaire cirkel. Wij gaan 100% voor de circulaire economie en nemen jou graag mee in deze wondere wereld met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten.

Je kunt een online circulaire scan doen door een simpele vragenlijst in te vullen of wanneer je liever een vriendelijk gezicht wil zien komen we graag vrijblijvend bij je langs.

Offerte aanvragen

Ben je zelf al gestart met een inventarisatie en weet je al welke afvalstromen je circulair wilt maken binnen jouw onderneming? Laat het ons weten en wij maken een offerte op maat.

Naast een offerte voor de afvoer van je afval willen we graag de cirkel samen met jou rondmaken, dus we doen je ook graag meteen een vrijblijvend voorstel voor circulaire producten die van je afval worden gemaakt.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aan via onderstaande knop.