Wij recyclen kartonnen koffiebekers tot

Kartonnen koffiebekers recyclen

 

Drink je koffie en thee uit kartonnen koffiebekers of wil je dat gaan doen, maar vind je het maar niets dat ze in het restafval verdwijnen? Ga voor een duurzame oplossing en laat je kartonnen koffiebekers recyclen. Wij maken van gerecyclede koffiebekers weer nieuwe circulaire producten! Weten hoe dat in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over.

Onze circulaire producten

 

Vaak is de verwachting dat er nieuwe kartonnen koffiebekers van de gerecyclede koffiebekers worden gemaakt, maar dat is helaas niet mogelijk vanwege de veiligheid van voedsel en consumentenproducten. Over het algemeen worden de gerecyclede kartonnen koffiebekers ingezet om hygiëneproducten van te maken zoals papieren handdoekjes of toiletpapier. Ook zijn er een aantal pioniers die het gebruiken om andere producten van te maken. Zo maakt het bedrijf Circular&Co. de NOW cup en Circular CUP, dit zijn herbruikbare drinkbekers.

koffiebekers-afval-recyclen
 • Van afval naar nieuw product

 • Kartonnen koffiebekers

In 4 stappen circulair met je koffiebekers

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

Als eerst is het belangrijk om de kartonnen bekers gescheiden van het restafval te verzamelen, bij voorkeur in een speciale inzamelbak. Door de indeling met kokers bij deze bakken worden de koffiebekers automatisch gestapeld. Dit zorgt voor een verdichting van 1 op 7, waardoor er veel minder ruimte nodig is en er minder ledigingmomenten zijn. Als je ook papierafval hebt dan is de kans groot dat je afvaldienstverlener de zakken met koffiebekers gelijktijdig kan meenemen, dat scheelt ook weer heel wat ritjes!

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Na het gescheiden inzamelen zorgen wij ervoor dat de koffiebekers naar afvalrecycling bedrijven worden gebracht. De kartonnen koffiebekertjes worden bij deze bedrijven in een shredder in kleine snippers gesneden, zodat de dunne plastic coating aan de binnenkant (die ervoor zorgt dat het bekertje waterdicht is) stuk gaat. De snippers worden machinaal tot balen geperst, zodat ze makkelijker kunnen worden vervoerd naar de papierfabriek.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

In de papierfabriek worden de snippers geweekt in een groot bassin met warm water, de papierpulper. Het plasticlaagje en de lijm worden gescheiden van de al dan niet bedrukte papiervezels.

De kletsnatte papiervezels worden vervolgens in een ontinktingsmachine gestort. Als laatste wordt de pulp ontdaan van het water door het te zeven en te verwarmen. Zo blijven de droge vezels over.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Van al de verzamelde bekers, bij jou en onze andere klanten, maken wij weer nieuw producten en dat leveren wij ook weer terug. De meeste koffiebekers worden na recycling ingezet om hygiëneproducten van te maken zoals toiletpapier en papieren handdoekjes. Ook zijn er andere producten van te maken, zo hebben wij verschillende herbruikbare to go bekers gemaakt van koffiebekers.

Je had vast niet gedacht dat dit allemaal mogelijk is met een simpel koffiebekertje van karton!

Meer weten over koffiebeker recycling? Download gratis onze E-book!

Ebook koffiebeker recycling kaft (ID 2202)

Meer weten over koffiebeker recycling? Download ons gratis ebook! In het ebook komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Koffiebeker recycling in de praktijk
 • Vergisten? Nee recyclen!
 • Producten gemaakt van koffiebekers
 • Milieu besparingen door recycling
 • Flinke financiële besparingen door recyclen
 • De wettelijke bepaling voor recycling

  Circulaire producten gemaakt van jouw koffiebekers

  herbruikbare-koffiebeker-340ml-mint

  NOW Cup

  Een herbruikbare koffiebeker gemaakt van gerecyclede kartonnen koffiebekers.

  gerecyclede-papieren-handdoekjes

  Papieren handdoekjes

  Papieren handdoekjes gemaakt van gerecyclede koffiebekers en gerecycled papier. 

  herbruikbare-koffiebeker-340ml-wit-groen

  Circular Cup

  De eerste duurzame herbruikbare To Go beker gemaakt van gerecyclede koffiebekers in de wereld.

  Gerecycled-toiletpapier

  Toiletpapier

  Toiletpapier gemaakt van gerecyclede koffiebekers en gerecycled papier. 

  Met 10.000 koffiebekers recyclen behaal je de volgende milieubesparingen!

  Boom
  Kilogram CO2
  Liter water
  kWh Energie

  Denk je nou 10.000 koffiebekers wat veel! Dat lijkt misschien zo, maar bedenk maar eens hoeveel koffiebekers jij op een dag verbruikt. Gemiddeld zijn dat er in Nederland al gauw 1.000 stuks per jaar per werknemer. Dus samen met 10 collega’s kom je jaarlijks al aan 10.000 bekers.

  Onze circulaire communityleden

  Klaar voor de circulaire start?

  Gratis circulaire scan

  Aan de afvalkant van de circulaire cirkel kan vaak meer dan men denkt of veel efficiënter. Wij zijn al ruim 70 jaar expert op het gebied van afvalstromen inzamelen als onderdeel van een circulaire cirkel. Wij gaan 100% voor de circulaire economie en nemen jou graag mee in deze wondere wereld met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten.

  Je kunt een online circulaire scan doen door een simpele vragenlijst in te vullen of wanneer je liever een vriendelijk gezicht wil zien komen we graag vrijblijvend bij je langs.

  Offerte aanvragen

  Ben je zelf al gestart met een inventarisatie en weet je al welke afvalstromen je circulair wilt maken binnen jouw onderneming? Laat het ons weten en wij maken een offerte op maat.

  Naast een offerte voor de afvoer van je afval willen we graag de cirkel samen met jou rondmaken, dus we doen je ook graag meteen een vrijblijvend voorstel voor circulaire producten die van je afval worden gemaakt.

  Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aan via onderstaande knop.