Wij recyclen metaat tot nieuwe

Metaal recyclen

 

Metalen zijn oneindig recyclebaar. Vaak levert metaal afval een vergoeding op wanneer je deze inlevert bij de daarvoor bestemde afvalrecycling bedrijven. Het scheiden van deze afvalstroom is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Wij maken van gerecycled metaal weer nieuwe circulaire producten! Weten hoe dat in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over..

Onze circulaire producten

 

Van gerecycled metaal maken wij afvalscheidingsstations die goed afsluiten, lampen, meubilair, kapstokken, posters en wordt het verwerkt in kantoorartikelen zoals de metalen sluiting op ordners. Mis je een product die je graag van gerecycled metaal wil bestellen? Wij ontwikkelen dit graag samen met jou. De mogelijkheden zijn oneindig net als het recyclen van metaal.

metaal-afval-recyclen
  • Van afval naar nieuw product

  • Staal (ijzer)

  • Aluminium

  • Koper

  • Lood

  • Zink

In 4 stappen circulair met je metaal afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het metalen goed scheidt van ander afval, want dan pas kunnen we het recyclen! Voor de kleine metalen stromen zoals blik hebben wij hier speciale afvalscheidingsstations dat scheiden nog makkelijker maakt. Deze metalen mogen mee in de afvalstroom PMD (Plastic, Metaalverpakkingen en Drankkarton). Grote metalen worden verzameld in afzetcontainers.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Na het gescheiden inzamelen zorgen wij ervoor dar jouw metaal afval naar de afvalrecycling bedrijven wordt gebracht. Bij grote metalen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het inleveren van metaal. Inleveren van metalen is vaak ook mogelijk in de daarvoor bestemde milieu straten. Na het ophalen of inleveren worden de metalen gesorteerd per soort en naar de fabrieken gebracht.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

In de daarvoor bestemde fabrieken wordt het aangeleverde metaal omgesmolten. Het gesmolten metaal wordt ingezet om nieuwe producten van te maken. Soms kan metaal in zijn geheel worden hergebruikt zoals metalen balken in de bouw, alleen wordt metaal vaker omgesmolten tot nieuwe balken en producten dan dat metaal wordt hergebruikt.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Jij als organisatie koopt circulaire producten in om die vervolgens weer opnieuw te scheiden, hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond!

Je had vast niet gedacht dat dit allemaal mogelijk is met een simpel blikje van metaal!

Circulaire producten gemaakt van jouw gerecycled metaal

Lampen-gemaakt-van-gerecycled-metaal

Meubilair

Circulair het kantoor inrichten met onze circulaire kapstokken, lampen en posters.

afvalscheidingsstations

Afvalscheidingsstations

Afvalscheidingsstations gemaakt van jouw metaal afval, dit noemen wij dubbel duurzaam!

Kantoorartikelen-gemaakt-van-gerecycled-metaal

Kantoorartikelen

Verschillende kantoorartikelen gemaakt van 100% gerecycled materiaal. 

Onze circulaire communityleden

Klaar voor de circulaire start?

Gratis circulaire scan

Aan de afvalkant van de circulaire cirkel kan vaak meer dan men denkt of veel efficiënter. Wij zijn al ruim 70 jaar expert op het gebied van afvalstromen inzamelen als onderdeel van een circulaire cirkel. Wij gaan 100% voor de circulaire economie en nemen jou graag mee in deze wondere wereld met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten.

Je kunt een online circulaire scan doen door een simpele vragenlijst in te vullen of wanneer je liever een vriendelijk gezicht wil zien komen we graag vrijblijvend bij je langs.

Offerte aanvragen

Ben je zelf al gestart met een inventarisatie en weet je al welke afvalstromen je circulair wilt maken binnen jouw onderneming? Laat het ons weten en wij maken een offerte op maat.

Naast een offerte voor de afvoer van je afval willen we graag de cirkel samen met jou rondmaken, dus we doen je ook graag meteen een vrijblijvend voorstel voor circulaire producten die van je afval worden gemaakt.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aan via onderstaande knop.