Wij recyclen plastic naar

Plastic recyclen

 

Het scheiden van plastic afval is voor veel mensen gelukkig al een gewoonte. Wij maken van jouw gerecyclede plastic afval nieuwe circulaire producten! Deze producten kunnen na hun levensduur opnieuw gerecycled worden. Weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over.

Onze circulaire producten

 

Van het gerecyclede plastic maken wij verschillende circulaire producten. Zo hebben wij verschillende kantoorartikelen zoals pennen, notitieboekjes en plakbandhouders gemaakt van dit plastic. Naast de standaard kantoorartikelen worden er ook paraplu's, afvalzakken, horeca meubilair, nieuwe verpakkingen en nog veel meer producten gemaakt van gerecycled plastic.

plastic-afval-recyclen
  • Van afval naar nieuw product

  • Plastic tassen

  • Plastic stoelen en tafels

  • Plastic flessen en flacons

  • Plastic verpakkingsmateriaal

In 4 stappen circulair met je plastic afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het plastic goed scheidt van ander afval, want dan pas kunnen we het recyclen! Wij hebben hier speciale afvalscheidingsstations voor dat scheiden nog makkelijker maakt. De afvalstroom plastic kan ook als PMD (Plastic, Metaalverpakkingen en Drankkarton) ingezameld worden.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Na het gescheiden inzamelen zorgen wij ervoor dat jouw plastic afval naar de afvalrecycling bedrijven wordt gebracht. Wanneer de afvalstroom als PMD wordt ingezameld worden de metaalverpakkingen en de drankkartons gescheiden van het plastic.  Er zijn verschillende soorten plastic die gerecycled kunnen worden. Deze soorten worden ook allemaal gescheiden.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

Van het gescheiden plastic worden korrels gemaakt. Deze korrels gaan naar verschillende fabrieken die hier nieuwe circulaire producten van maken. Er zijn verschillende soorten plastic waar producten van gemaakt kunnen worden. Door de verschillende soorten plastic is er een breed en vooral divers aanbod in producten.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Jij als organisatie koopt circulaire producten in om die vervolgens weer opnieuw te scheiden, hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond!

Je had vast niet gedacht dat dit allemaal mogelijk is met een simpel plastic flesje of tasje!

Circulaire producten gemaakt van jouw gerecycelde plastic

notitieboek-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Kantoorartikelen

Alles voor op kantoor van gemaakt van gerecycled plastic. Pennen, muismatten, laptopstands, notitieboeken en nog veel meer producten. 

Facilitaire-producten-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Facilitaire producten

Vuilniszakken, dispensers en afvalbakken allemaal gemaakt van gerecycled plastic! Perfect voor een makkelijke overstap naar circulaire producten.

meubilair-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Meubilair

Je volledige terras, kantine of vergaderruimte circulair inrichten met onze stoelen, tafels en krukjes van gerecycled plastic.

promotie-producten-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Promotionele producten

Tassen, keycords, paraplu's, kleding, sleutelhangers, polsbandjes en nog veel meer promotionele producten van gerecycled plastic. 

Onze circulaire communityleden

Verschillende soorten plastic

PET-plastic

PET

PET (polyethyleentereftalaat) is een dunne plastic welk makkelijk te verbuigen is. De afvalstroom PET zie je vooral terug als plastic flesjes zoals je waterflesje en frisdrank flesjes. Van PET maken wij verschillende producten zoals: kantoorartikelen, tassen, een powerbank en meubels!

abs-keyboard

ABS

ABS (acrylonitril-butadieeen-syreen) is een hard plastic dat moeilijk te verbuigen is. De afvalstroom ABS zit in producten zoals speelgoed en elektronische apparaten zoals je toetsenbord en muis. Van ABS maken wij verschillende producten zoals rekenmachines, pasjeshouders en sleutelhangers!

PP-plastic

PP

PP (polypropeen of polypropyleen) is een hard maar flexibel plastic. De afvalstroom PP zie je vooral terug als schoonmaak flessen, shampoo flessen, jerrycans en plastic meubilair. Van PP maken wij verschillende producten zoals afvalbakken, lunchboxen en meubilair !

PE-plastic

PE

PE is (polyetheen of polythyleen) is een plastic soort met 2 stromen. HDPE (hoge dichtheid) is een dikke plastic gebruikt in speelgoed, emmers etc. LDPE (lage dichtheid) is een zachte plastic welk gebruikt wordt voor tasjes, afvalzakken en verhoudfolie. Van PE maken wij bijvoorbeeld kantoorartikelen en afvalzakken!

Klaar voor de circulaire start?

Gratis circulaire scan

Aan de afvalkant van de circulaire cirkel kan vaak meer dan men denkt of veel efficiënter. Wij zijn al ruim 70 jaar expert op het gebied van afvalstromen inzamelen als onderdeel van een circulaire cirkel. Wij gaan 100% voor de circulaire economie en nemen jou graag mee in deze wondere wereld met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten.

Je kunt een online circulaire scan doen door een simpele vragenlijst in te vullen of wanneer je liever een vriendelijk gezicht wil zien komen we graag vrijblijvend bij je langs.

Offerte aanvragen

Ben je zelf al gestart met een inventarisatie en weet je al welke afvalstromen je circulair wilt maken binnen jouw onderneming? Laat het ons weten en wij maken een offerte op maat.

Naast een offerte voor de afvoer van je afval willen we graag de cirkel samen met jou rondmaken, dus we doen je ook graag meteen een vrijblijvend voorstel voor circulaire producten die van je afval worden gemaakt.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aan via onderstaande knop.