Wij recyclen textiel naar

Textiel recyclen

 

Als onderneming duurzaam omgaan met je textielafval? Wij recyclen textiel zoals textielresten, leer, handdoeken, oude kleding, bedrijfskleding en uniformen. Ook als oude kleding niet meer terug op de markt mag komen, worden deze eerst professioneel vernietigd voordat het voor textielrecycling wordt ingezet. Wij zorgen dat het textielafval wordt opgehaald en hiervoor nieuwe circulaire producten voor terugkomen, die jij als organisatie eenvoudig terug kan gebruiken als dagelijkse kantoorartikelen of geschenken.

Onze circulaire producten

 

Het mooiste en duurzaamste initiatief is natuurlijk om oude bedrijfskleding te recyclen naar circulaire stoffen of garens die je voor je nieuwe uniformen kunt gebruiken. Daarom staan wij altijd open om naar de mogelijkheden te kijken voor nieuwe circulaire textielproducten aangepast op de branding van jouw eigen merk. Daarnaast hebben we in ons huidig assortiment gerecyclede kantoorbenodigdheden gemaakt van textielafval zoals notitieboeken, een etui, een bekerhouder, laptop- en tablethoes, om het dagelijks leven een stukje duurzamer te maken.

kleding-en-textiel-afval-recyclen
  • Van afval naar nieuw product

  • Kapotte en versleten kleding

  • Oude schoenen

  • Poetsdoeken

  • Oud beddengoed

  • Handdoeken

In 4 stappen circulair met je textiel afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het textiel goed scheidt van ander afval in plastic zakken. Zo voorkom je dat er vocht bijkomt en de kleding niet beschadigd of vervuild raakt.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Milieuvriendelijke wagens halen het textiel bij jouw organisatie op en brengen het naar de locatie waar het wordt gesorteerd. Als oude uniformen of kleding die om een andere reden niet terug op de markt mogen komen, wordt dit eerst professioneel vernietigd.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

De kleding en ander textiel dat niet meer in de originele vorm bruikbaar is, kan goed worden ingezet voor textielrecycling. Ook kunnen de materialen vermalen worden totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen noemen we dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt, zoals tassen. Het kan ook als vulmateriaal voor onder andere meubilair worden ingezet.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Jij als organisatie koopt nieuwe circulaire producten in om die vervolgens weer opnieuw te scheiden, hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond!

Circulaire producten gemaakt van verschillende textiel afvalstromingen

gerecyclede-tablethoes

Tablethoes

Tablethoes gemaakt van gerecycled textielresten.

geryclede-notitieboeken

Notitieboeken

Notitieboeken gemaakt van gerecycled leer.

gerecyclede-pantoffels

Pantoffels

Gerecyclede pantoffels, gemaakt van gerecyclede handdoeken.

gerecycled-t-shirt

T-shirt

Circulair t-shirt, gemaakt van gerecyclede uniformen.

gerecyclede-tas

Vilten tas

Verschillende producten van vilt, gemaakt van gerecyclede kleding.

Onze circulaire communityleden

Textiel recycling zorgt voor de hoogste CO2 besparing van alle recyclebare afvalstromen

Per kilo
0
Kilogram CO2
Klaar voor de circulaire start?

Gratis circulaire scan

Aan de afvalkant van de circulaire cirkel kan vaak meer dan men denkt of veel efficiënter. Wij zijn al ruim 70 jaar expert op het gebied van afvalstromen inzamelen als onderdeel van een circulaire cirkel. Wij gaan 100% voor de circulaire economie en nemen jou graag mee in deze wondere wereld met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten.

Je kunt een online circulaire scan doen door een simpele vragenlijst in te vullen of wanneer je liever een vriendelijk gezicht wil zien komen we graag vrijblijvend bij je langs.

Offerte aanvragen

Ben je zelf al gestart met een inventarisatie en weet je al welke afvalstromen je circulair wilt maken binnen jouw onderneming? Laat het ons weten en wij maken een offerte op maat.

Naast een offerte voor de afvoer van je afval willen we graag de cirkel samen met jou rondmaken, dus we doen je ook graag meteen een vrijblijvend voorstel voor circulaire producten die van je afval worden gemaakt.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aan via onderstaande knop.