afvalscheidingssystemen
Product for Product

Product for Product

Welke afvalscheidingsmogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden om afval te scheiden. Dit kan op kantoor gebeuren door gebruik te maken van mooie afvalscheidingsstations zoals de Variobin of bijvoorbeeld het scheiden van folie in de productie met Pak een Zak folie inzamelzakken. Afhankelijk van je wensen is er van alles mogelijk. Uiteraard helpen wij je graag.

Op kantoor afval scheiden

Voor op kantoor zijn er allerlei afvalscheidingsstations beschikbaar. Er zijn standaard afvalscheidingsstations met meerdere vaste inzamelvakken, maar ook modulaire varianten waarbij je zelf samenstelt welke afvalstromen je wilt inzamelen. Het materiaal van de stations varieert van meerdere lagen verlijmd kraftlinerkarton tot aan luxe aluminium composiet. Wat bij jouw organisatie past is afhankelijk van de uitstraling die je wenst en het budget wat je tot je beschikking hebt. voor een beschrijving van de verschillende soorten en merken.

In de productie folie en piepschuim scheiden

In veel productieruimtes komen er diverse afvalstromen vrij zoals karton, metaal, folie en piepschuim. Vaak worden deze stromen gescheiden ingezameld in verzamelcontainers. Voor folie is er een handige inzamelmethode door gebruik te maken van Pak een Zak folie inzamelzakken. Dit zijn zakken die je eenvoudig in de speciale zakhouder plaats en waar je al het zachte foliemateriaal in kan verzamelen. Je afvaldienstverlener kan deze zakken vaak meenemen bij het ophalen van het karton. Het is wel belangrijk dat de transparante folie en kleurenfolie in aparte zakken worden ingezameld. Daarnaast zijn er ook nog de Pak een Piepzak inzamelzakken voor piepschuim, waarbij je net zoals bij de Pak een Zak methode een zak in een zakhouder plaatst en het piepschuim als aparte stroom inzameld.

Thuis afval scheiden

Steeds meer gemeentes bieden mogelijkheden om diverse afvalstromen gescheiden aan te bieden. Van GFT en glas zijn we het al langer gewend, maar ook papier/karton, textiel en PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) kan je in veel gemeentes apart aanbieden. Om de afvalstromen thuis eenvoudig van elkaar te scheiden kan je een Afvalscheidingssystemen voor elke afvalstroom gebruiken met meerdere compartimenten zoals een duo- of trioafvalbak. De verschillende compartimenten kan je dan eenvoudig legen in de containers die de gemeente ter beschikking stelt of de zakjes inleveren bij een inzamelpunt, bijvoorbeeld bij een supermarkt.

Klaar voor de circulaire start?

Onze missie is om kantoren 100% circulair te maken. We nemen je graag mee op deze reis met een advies op maat voor afvaldiensten en inkoop van producten. Klaar om te starten? Vul de circulaire scan online in of boek een tijdstip dat wij bij je langskomen.