Pak een Zak & Pak een Piepzak

Folie en piepschuim

Folie en piepschuim gescheiden inzamelen t.b.v. recycling

Speciale inzamelzakken; geperforeerd voor folie, ongeperforeerd voor piepschuim

Bespaar € 6 - € 15 per zak t.o.v. afvoeren met restafval

Voldoe aan de Wet milieubeheer

Wat is Pak een (Piep)zak?

Pak een Zak is een initiatief om folie gescheiden in te zamelen en af te voeren. Pak een Piepzak is de variant voor het afvoeren van piepschuim. De Pak een Zak is een 100% gerecyclede inzamelzak, een duurzame en milieubewuste oplossing waar je per zak € 6 tot € 15 mee kunt besparen!

Waarom gescheiden inzamelen?

Met deze gescheiden afvoer van folies en piepschuim voldoe je als organisatie aan de eisen zoals gesteld in de Wet milieubeheer, met de daarbij behorende AMVB's en GIBA (Gescheiden Inzameling Bedrijfsafval). Je voldoet met gescheiden inzameling niet alleen aan de wettelijke eisen, maar je realiseert ook een besparing ten opzichte van afvoer via het restafval; een efficiënte en schone manier van afvalinzameling.

Duurzame oplossing!

Door de stromen allemaal gescheiden af te voeren bespaar je niet alleen kosten, maar nog belangrijker draag je bij aan een beter milieu! Kunststofafval wordt bij voorkeur gebruikt voor de productie van nieuw producten. Daarnaast kan het onder andere dienen als grondstof voor de petrochemische industrie en kan het verwerkt worden tot brandstof en/of grondstof voor de energie- en industriële sector. Om kunststofafval nuttig te kunnen toepassen is scheiding aan de bron noodzakelijk.

Regels en tips

Onze inzamelzakken en inzamelmiddelen

pak een zak logo met wit

Pak een Zak

Inzamelzakken en inzamelmiddelen voor gescheiden inzameling van folie
pak een piepzak logo met wit

Pak een Piepzak

Inzamelzakken en inzamelmiddelen voor de inzameling van piepschuim (EPS)
PEZ neutraal

Overige zakken

Allerlei maten en soorten afvalzakken voor verschillende afvalstromen

Hele cirkel van afval naar grondstof rondmaken?

infographic product for product alleen cirkel

Gescheiden inzameling

Om je afvalstromen een tweede leven te geven verzamel je alle stromen apart van elkaar en apart van het restafval. Dit kan eenvoudig in een mooi afvalscheidingsstation. Zo bespaar je op de kosten voor de afvoer van je restafval en kunnen de kantoorartikelen worden ingezet om nieuwe producten van te maken.

Bewustwording

Heb je zo'n mooi afvalscheidingsstation staan? Help je medewerkers dan zoveel mogelijk bij het goed scheiden van het afval en maak ze ook bewust van de voordelen! Kan je hierbij hulp gebruiken? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om scheiding te stimuleren, zoals bij het uitvoeren van een campagne onder de medewerkers.

Afval afvoeren

Heb je het afval netjes gescheiden in verschillende stromen? Goed bezig! De volgende stap is een professionele dienstverlener je afval gescheiden af te laten voeren, om weer nieuwe producten van te maken. Wij helpen je hier graag bij!

Inkoop producten

Producten gemaakt van je afval weer gebruiken? Maak de hele cirkel op een eenvoudige manier rond door weer de producten te bestellen die je anders ook gebruikt, alleen dan gerecycled! En nee hoor, dit hoeft echt niet duurder te zijn!

Vragen over afvalzakken of advies nodig?

Wij helpen je graag!

Wil je hulp bij het kiezen en bestellen van afvalzakken en afvalscheidingssystemen of advies over het gescheiden afvoeren van afvalstromen? Laat het ons weten via onderstaand formulier of bel 0299-223 800. Wij helpen je graag!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.